close
  • maandag 1 maart
Relatie en gezin

Singles aan de zwier, of toch niet?

Singles aan de zwier, of toch niet?

Eén op de drie huwelijken strandt en de hoeveelheid alleenstaanden boven de vijftig stijgt daarmee eveneens tot recordhoogte. Niet voor niets groeien daarmee ook de bureaus en sites die al die singles weer aan elkaar proberen te koppelen.

Het Centraal Bureau voor Statistiek meldde een aantal jaar geleden al dat een groot aantal mensen elkaar leert kennen via een datingsite. Dat aantal neemt nog altijd toe, maar wil je dat als vijftigplusser wel? Of ontmoeten we elkaar liever in onze vrije tijd, via een sportvereniging, via het werk of vrienden? 

Via internet

Het CBS kopte eerder dat internet als relatiemarkt vooral populair is bij 40plussers. Dan schiet het op. Van de 50- tot 65-jarige mensen die tussen 2008 en 2013 met hun partner zijn gaan samenwonen heeft meer dan 37 procent deze via internet leren kennen. En gescheiden mensen kennen hun huidige partner ook vooral via internet. Een paar jaar terug zat dat aantal op 21 procent. Je kunt op je vingers natellen dat dat er alweer veel meer zijn.

Relatiemarkt

Ben jij al toe aan een nieuwe relatie of ben je wel tevreden met je bestaan als single? Doe je wel eens een beroep op datingsites of is dat voor jou ‘not-done’ en ga je liever in je eentje op pad? Kortom; het is heel persoonlijk wat alleenstaande vijftigers willen en daarom een aantal mogelijkheden op een rij. De relatiemarkt, wat heeft die de vijftigplusser eigenlijk te bieden?

Meer mogelijkheden? Laat het ons weten! 

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook