50 plus tipt Feel Good podcasts

Sinds een jaar of vijf heeft de podcast een enorme vlucht gemaakt. De podcast is hip blijkt uit de cijfers, want bijna de helft van de Nederlanders luistert wel eens naar zo’n audiofragment. Het overgrote deel daarvan is onder de 40 jaar, maar ook onder de mensen die vóór 1970 geboren zijn groeit de populariteit van de podcast.

Wanneer je nog nooit een podcast hebt geluisterd, maar hier wel graag eens aan wilt beginnen, kan het best een uitdaging zijn om uit het enorme aanbod iets te kiezen. Wij helpen je graag bij het kiezen van je allereerste (of je volgende) podcast. Wil je eerst wat meer weten over podcasts kijk dan hier eens.

Deze maand aandacht voor de beste Feel Good Podcasts; podcasts waar je echt helemaal gelukkig van wordt, die je een goed gevoel geven of een verandering in je leven kunnen betekenen.

 

De Podcast Psycholoog
Online te beluisteren of via een podcast app

Heb jij moeite om van je smartphone af te blijven? Heb je een vriend die verdriet heeft maar weet je niet goed hoe je moet helpen? Breekt het zweet je al uit bij het idee van een voorstelrondje? Dan is de podcast ‘De Podcast Psycholoog’ eentje voor in je lijstje. Makers Marissa van der Sluis en Leonie van Dijk bespreken in elke aflevering een belangrijk psychologisch thema met experts, schrijvers of ervaringsdeskundigen. Het handige van deze podcast is dat je ook gelijk handvaten krijgt die je direct kunt uitproberen in je dagelijks leven. Door naar deze podcast te luisteren kun je op een laagdrempelige manier leren om meer grip te krijgen op je leven, zodat je meer levensgeluk kunt ervaren. Afleveringen duren ongeveer een uur.

 

The Happiness Lab
Online te beluisteren of via een podcast app

De maker van deze podcast, dr. Laurie Santos, is niet alleen een professor aan de prestigieuze Yale universiteit, maar ook een soort expert op het gebied van gelukkig zijn. Voor deze podcast moet je je Engels wel even afstoffen, maar dat is zeer de moeite waard want de professor vertelt op inspirerende wijze over geluk, de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen op dit gebied en de manier waarop we over geluk nadenken. Kleine spoiler, dat zit ‘m dus niet in een grote zak geld of luxe tripjes naar exotische landen. Wat kunnen we bijvoorbeeld leren over geluk door te kijken naar de oudheid, naar religie, of de filosofen? Word je echt gelukkiger van sporten en heb jij misschien last van een ‘inner drill sergeant’ die jou het leven zuur maakt? Afleveringen van The Happiness Lab duren meestal een minuut of 40.

 

Geleide Meditaties
Online te beluisteren of via podcast apps

Een goede manier om van je stress af te komen en meer ontspanning te creëren in je leven is door middel van meditatie. Maar wanneer je nog nooit aan meditatie hebt gedaan kan dit best een uitdaging zijn, want hoe doe je dat nou precies. Door te luisteren naar de podcast Geleide Meditaties van coach John Sarbach kun je leren om weer helemaal in contact te staan met je lichaam, kom je tot rust en krijg je meer focus en dankbaarheid in je leven. En dat in een kwartiertje of iets meer of minder!

 

Echt gebeurd
Online te beluisteren en via podcast apps

Zou jij het aandurven om op een podium voor te lezen uit je puberdagboek? In de podcast Echt gebeurd is dat precies wat dappere mensen (en bekende Nederlanders) doen. Dat is in veel gevallen uiterst herkenbaar en bijna altijd zeer vermakelijk. Naast de dagboekfragmenten vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen die ze zelf hebben meegemaakt. De makers van Echt Gebeurd zijn o.a. Micha Wertheim en Paulien Cornelisse. De verhalenvertellers brengen elke keer opnieuw een glimlach op je gezicht. Een fijne Feel Good podcast van rond de twintig minuten.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top