Culinair

Lekker eten is één, lekker koken een volgende stap. Iedere week heerlijke recepten, tips voor restaurants, informatie over gezonde voeding. Culinair is een enkel woord met een grote betekenis. Misschien wil je graag eens lezen over die ene topkok? Dat kan allemaal.

Is brood gezond?

Veel mensen die wat kilo’s kwijt willen besluiten de boterhammen voortaan te laten staan. Hun idee is dat brood veel koolhydraten bevat en dat je daardoor dik wordt. Maar is dat echt zo? Word je dik van brood en is het ongezond? Of is het juist beter om brood gewoon in je dagelijkse dieet te laten zitten?

De Grote Keuringsdienst Van Waarde Test

De test bestaat uit dertig culinaire vragen over de kerst. Wie mag zich de komende feestdagen de grootste voedselkenner van Nederland noemen? Je ziet het op donderdag 17 december om 20.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Coronaproof en zoutbewust uit eten, zonodig thuis

Om er zeker van te zijn dat de komende editie van de Nierstichting Restaurant Driedaagse volgend jaar doorgaat is er een take away optie toegevoegd. Van 22 tot en met 28 maart serveren restaurants door heel Nederland een lunch en/of diner met aandacht voor pure ingrediënten, verse producten, rijke smaakmakers en minder zout.

Coronacrisis zorgt voor lagere bierverkoop

De pandemie zorgt ervoor dat er minder bier wordt verkocht. Normaliter open brouwers op de eerste maandag van oktober het bockbierseizoen met een evenement. Ook dat gaat nu niet door. Thuis kan je natuurlijk wel genieten van de seizoensbieren.

Scroll naar top