Algemeen

Voor alle berichten die niet per se in een hokje passen.

Doe jij mee met de Alternatieve Vierdaagse 2021?

Ook dit jaar kunnen Vierdaagse fanaten weer meedoen aan een Alternatieve Vierdaagse. Met de Alternatieve Vierdaagse-app loop je jouw zelf gekozen route en afstand. Lekker in je eigen omgeving of zelfs vanuit je (buitenlandse) vakantieadres! Doe jij ook mee?

Wat is Keti Koti?

Keti Koti wordt de laatste tijd regelmatig genoemd in het nieuws. Wethouders van de vier grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, hebben in een brief aan de Kamercommissie Binnenlandse Zaken opgeroepen om Keti Koti voortaan als nationale feestdag te bestempelen. Maar wat is Keti Koti nou precies?

Koningin Máxima 50 jaar!

Hoera! Vanaf maandag 17 mei mag koningin Máxima zich vijftigplusser noemen. Op dat moment gaat ze haar 51ste levensjaar in, en daar is enorm veel aandacht voor. Een aantal lees- en kijktips op een rij. Máxima komt in ons leven als ze verkering krijgt met Willem-Alexander met wie ze op 2 februari 2002 trouwt. Vanaf …

Koningin Máxima 50 jaar! Lees verder »

Over vrijheid en keuzes maken

Overpeinzing van gastblogger Francine van Amstel – Na het zien van een oorlogsdocumentaire gisteravond, de lijst van Mengelberg, kwamen er allerlei gevoelens en gedachten in mij op die ik in deze blog heb uitgeschreven. Over vrijheid, keuzes maken, herdenken en een goed voorbeeld zijn voor onze kinderen. 

Nederland herdenkt ook in 2021 thuis

Zoals ieder jaar herdenkt Nederland op 4 mei de oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Op 5 mei vieren we dit jaar dat het 76 jaar geleden is dat ons land bevrijd werd van de Duitse bezetting. Net als vorig jaar roept het Nationaal Comité 4 en 5 mei vanwege de coronamaatregelen mensen op om thuis te herdenken.

Schrijf jij een boek, dan spreken we je graag

Meer dan een miljoen Nederlanders schrijven een boek of willen een boek schrijven. Zij willen het liefst schrijver worden. Wanneer ben je dat eigenlijk? Waar komt die wens vandaan? Over welk onderwerp wordt er geschreven en waarom? Voor een serie over schrijvers in spé zoeken wij mensen die werken aan het schrijven van een boek zonder …

Schrijf jij een boek, dan spreken we je graag Lees verder »

Scroll naar top