close
  • maandag 25 januari
Bouw en verbouw

Wat is er nou zo leuk aan het kijken naar mensen die verbouwen?

Wat is er nou zo leuk aan het kijken naar mensen die verbouwen?

Ik vertrek is een hit op televisie. De serie over avonturiers die naar het buitenland vertrekken om daar een -meestal- oude woning of boerderij proberen om te toveren tot een fijne woning, camping of wat dan ook. Van alle verbouwingen spant die van de familie Meiland toch wel de kroon. Het programma Chateau Meiland is een groot succes.

Afleveringen trokken maar liefst achthonderdduizend kijkers en met name Martien Meiland wordt door veel kijkers in het hart gesloten. Of je vindt hem super irritant, dat kan. Tegelijkertijd is ook dan het kijkplezier er niet minder om.

De familie Meiland in 2006 in ‘Ik vertrek’

De familie deed haar intrede in de serie ‘Ik vertrek’ in 2006. Hilarische taferelen deden de Hollandse kijkers zowel schudden van het lachen als met de ogen rollen van ergernis. Ze werden plots heel bekend en vooral de geaardheid van Martien deed veel stof opwaaien.

Het echtpaar Meiland is inmiddels gescheiden en weer hertrouwd (drie keer!), ze delen nog altijd lief en leed met elkaar en wisten na hun eerste Franse avontuur de kijker blijvend aan zich te binden, al was het maar via Facebook. Martien had namelijk in het Zuid-Hollandse Noordwijk, in de meest populaire winkelstraat een interieurwinkel en postte iedere vrijdagmiddag een filmpje waarin hij je als kijker alle nieuwe aanwinsten voor de winkel liet zien. Alsof dat nog niet voldoende kijkplezier gaf, wist hij de familie bij elkaar te houden met twee dochters en inmiddels een kleinkind. Waren ze met heimwee teruggekeerd naar Nederland en lieten ze in Frankrijk een prachtig verbouwd kasteel achter, uiteindelijk ging het opnieuw kriebelen en vertrokken ze, met nog een huisvriendin, wederom richting la douce France. Met de media opnieuw achter ze aan. Eén van de dochters bleef de winkel in Noordwijk runnen.

Af en toe lekker bekvechten

Chateau Meiland, wat wekelijks op SBS werd uitgezonden, bleek bij veel kijkers verslavend te werken. Je wilde geen week missen. Martien en Erica communiceerden als vanouds met elkaar (af en toe lekker bekvechten), maar de saamhorigheid van het bijzondere gezin spatte er ook vanaf. En ondertussen werd opnieuw een kasteel tot een waar paleis verbouwd. Of Martien zelf goed is in verbouwen, blijft de vraag, want er lopen heel wat bouwvakkers rond, maar dat hij de handen uit de mouwen steekt is duidelijk. En als het op stylen aankomt, is hij het mannetje. Mopperend en wel, en soms euforisch vanwege een kek behangetje of een antieke spiegel. Laat Martien maar schuiven. Die kan dat.

Het tweede seizoen start maandag 26 augustus om 20.30 uur op SBS6.

Foto (C): SBS / TALPA 

 

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook